Николовски само што објави убава вест за земјоделците: Исплатени се 143.7 милиони денари за над 5.300 млекопроизводители

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски објави дека се исплатени 143.7 милиони денари за над 5.300 млекопроизводители за произведено и предадено кравјо, овчо и козјо млеко.

„Исплатени се 143.7 милиони денари за над 5.300 млекопроизводители за произведено и предадено кравјо, овчо и козјо млеко.

Корисници на оваа подмерка се земјоделските стопанства – производители на кравјо, козјо и овчо млеко регистрирани како одгледувачи на говед а,

овци и кози во Регистарот на одгледувалишта на одредени видови на животни и сопствено производство и го имаат предадено на регистриран откупувач на сурово млеко.

Висината на поддршкат изнесува 3,5 денари / литар за произведено и предадено кравјо млеко и 4,5 / литар за произведено и предадено овчо и козјо млеко, објави Николовски на Фејсбук.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде