Муамеди: “Ако сакате да веете знамиња од други држави, тогаш одете таму бидете градоначалници, министри, директори…”

Фејсбук статус кој неодамна го напиша Умејр Муамеди, магистер на правни науки, кој и денеска е актуелен:

-Не ми е јасно како се дозволува во институција на Р.Македонија да се истакнуваат знамиња на други држави.

Зимаш плата од оваа држава (плус патувања, кола службена итн ако си во повисока функција) а во канцеларија носиш знаме од Албанија, САД, Турција, Србија итн.

Зошто тогаш не одите во тие земји да бидете директори, министри, градоначалници итн?

Приватно можеш да се чувствуваш како сакаш но Држава и Националност се два различни поима.

Немам почит за ниту еден министер, директор, градоначалник итн, кој дозволува во инстутицијата со која раководи да се истакнуваат знамиња различни од државното знаме, напиша недомана Муамеди, а фејсбук статусот и денеска е актуелен.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде