Да се наежиш: Ечи македонска музика среде Измир во Турција

Познато е дека во околината на Измир живеат голем број Македонци.

Според некои податоци повеќе од 600.000 луѓе со македонско потекло живеат во Маниса, додека околу половина милион живеат во Измир.

Познато е дека во околината на Измир живеат голем број Македонци.

Според некои податоци повеќе од 600.000 луѓе со македонско потекло живеат во Маниса, додека околу половина милион живеат во Измир.

Повозрасните иселеници кои заминале од Македонија во педесетите години на минатиот век течно го зборуваат македонскиот јазик,

а македонски јазик се изучува и во дел од училиштата за да можат и помладите генерации да го негуваат својот јазик.

ЛИНК од видеото

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде