СОВЕТ НА БАБА ВАНГА: Ако сакате СЕКОГАШ ДА ИМАТЕ ПАРИ ВО ПАРИЧНИК, еве што треба да направите!

Ви носиме неколку совети од Баба Ванѓа за живот.

Баба Ванѓа цврсто веруваше во овие правила за повикување на благосостојба во домот:

За среќата да ја посети куќата, чувајте во вашиот дом туѓа паричка како талисман, но само во сребрена боја;

За сè да се одвива без проблеми во животот, почекајте ја младата месечина и преместете го мебелот низ вашата куќа;

Никогаш не фрлајте полуизедени парчиња леб ако не сакате да ја изгубите среќата. Парчиња леб, дури и скапани и исушени, не треба да се фрлаат, инаку богатството ќе ја напушти куќата. Подобро да се хранат животните или птиците;

Ако среќата ве оставила, треба да полиете сол на сите прозорски прагови во куќата. И нека лаже додека не се врати среќата. После тоа, ќе треба да ја изметите солта (не смеете да ја допирате со раце), да ја ставите во торба и да ја однесете подалеку од куќата, каде што ќе ја закопате;

Ако си кажал некому за твојата среќа, треба да тропнеш три пати во нешто дрвено и трипати да плукаш преку левото рамо за да не те слушне ѓаволот;

Ако се препнете преку десната нога, тоа значи дека неволјата е близу. За да го избегнете, треба три пати да стапнете на земја со десната нога и да кажете: „Оди на земјата на неволја, подалеку од мене“. Ако се сопнете преку левата нога, тоа ветува среќа;

Ако паричната среќа ве оставила, ставете мала количина мов под тепихот во вашата куќа, парите ќе почнат да доаѓаат;

Задолжување и позајмување, како и броење пари е можно само до пладне. Ако го направите тоа навечер, тогаш нема да имате пари.

Ако сакате некому да подарите паричник, задолжително ставете сметка или паричка во него – тогаш вашиот подарок ќе му донесе добро на личноста на која ќе му го дадете, а парите ќе се најдат во неговиот паричник. Да, и вашата благосостојба ќе се зголеми;

По зајдисонце не е препорачливо да префрлате пари од рака на рака, во спротивно може да станете посиромашни. Подобро е да ги ставите парите на маса, па дури и да ги фрлите на подот, така што тој на кој ќе му ги дадете ќе ги подигне;

Не треба да ставате клучеви или капа на масата или да седите на маса – тоа значи сиромаштија!

Ако огледалото се скрши во куќата, за да избегнете проблеми, измијте ги неговите делови со вода и закопајте ги во земја. Ако во просторијата каде што виси огледалото, некој долго време не е добро, или таму се скарал, или се случила некаква неволја, огледалото мора да се избрише со света вода;

Никогаш не оставај нож заглавен во леб ако не сакаш да знаеш сиромаштија, глад и неволја;

Во никој случај не ги давајте парите што сте ги добиле за кусур кога купувате сол или леб на сиромашните – во спротивно може да се најдете во сиромаштија. Исто така, не го давајте последниот кусур што остана во вашиот паричник;

Откако ќе добиете нов паричник, ставете скап златен накит таму некое време. Тогаш ќе дојде богатство и ќе има големи пари…

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде