СТАВЕТЕ 1.000 ДЕНАРИ НА ОВА МЕСТО ВО КУЌАТА: Се верува дека вака ЌЕ СЕ АКУМУЛИРААТ ПАРИ

Сите знаат или барем слушнале за фенг шуи, но додека многумина размислуваат за уредувањето на собите и мебелот што не е така лесно за менување, повеќето не се сигурни како делуваат украсните парчиња мебел.

Нивната инсталација или промена може да доведе до драматични подобрувања, како и до оптимизирање на енергијата што тече низ просторот .

Да ве потсетиме, фенг шуи има пет елементи и тоа: Вода, Земја, Оган, Дрво и Метал и секој од нив подобрува некаква енергија.

Што се однесува до парите, со неа најчесто се поврзува елементот Вода, па секој што сака да го одржи нејзиниот проток или да го зајакне, треба на самиот влез во домот да постави итисон или тепих во синкави нијанси.

Ако тоа не е можно, добро е барем на тепихот да има сини или зелени детали.

Доколку имате финансиски проблеми и чувствувате дека енергијата е „блокирана“ таму, потребен ви е тепих со црвеникави и кафени тонови, бидејќи оваа комбинација може да создаде „запалива“ смеса која ќе ги отвори блокадите.

Најголема грешка прават сопствениците на деловни простории кои решаваат да платат за изработка на патосници со името на фирмата. Истото важи и за теписонот на влезот. Никогаш не го правете тоа, велат мајсторите на фенг шуи.

Со тоа дозволувате да ви биде „газена деловната репутација“, посочуваат тие, а подобро е од влезот да води шема која наликува на патека, по која природно доаѓаат кај вас партнери, или клиенти

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде