Се огласи доктор Ненад Лазаров: Настинката е вироза…НЕ ПОСТОИ ПРОМАЈА туку нефер луѓе кои ШЕТААТ БОЛНИ

Фејсбук пост на доктор Ненад Лазаров:

Наглите температурни разлики т.е. промена на време не се штетни за здравјето ниту се причина да настинуваме, напротив.

Штетна е промената во однесување и секојдневно функционирање, тргнувајќи од тоа дека сега прозорците ни се затворени.

Наеднаш многу повеќе време поминуваме во затворен простор додека модерниот живот наметнува многубројни контакти со луѓе во тек на работниот/училишен ден, за на крајот на тој ден сите дома да си дојдеме и донесеме по палета од бактерии и вируси.

Не постои промаја туку нефер луѓе кои шетаат болни, настинката е вироза.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде