77 годишна мајка носи парализираниот син на својот грб веќе 59 години!

Историјата на 77 годишната србинка Олга Бошкович, која живее во село Мушич, за 100 пат докажала колку е храбра и силна жртвата на мајчинската љубов.

Олга го носи својот парализиран син Предраг на својот грб повеќе од 50 години. Предраг е на 59 години и целиот живот го одгледува неговата мајка.

Таткото на детето избегал веднаш кога дознал дека детенцето ќе остане инвалид.

Но жената не го оставила, а го одгледала момчето во една соба, оставена во наследство од нејзините родители.

Кога пораснал, Олга го носела секој ден на училиште на својот грб, со цел тој да биде меѓу децата и да се социјализира. Минали години и тој станал маж, но неговата мајка и ден денес го носи на својот грб.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде