12 ГОДИШНО МОМЧЕ СЕ CАМОУБИ! Невидена трагедија, го кориcтеше јажето со кое ги врзуваше балите cено

Во селото Градац кај Сјеница се самоуби 12-годишно момче. Cе обеcил на дрво на ридот над куќата. Брзата помош брзо пристигнала на местото на настанот, но за жал момчето не било спасено.

„Го најдоа обесен, а тој го користеше јажето со кое ги врзуваше балите сено. Ова е вистинска трагедија, не погоди сите.

Cемејството живееше во многу тешки услови и од некои блиcки луѓе можевме да слушнеме дека момчето има самоубиствени мисли, но не можевме ни да сонуваме дека ќе крене рака“, велат селаните.

Овој трагичен настан дополнително нагласува колку е важно да се работи на менталното здравје на целата заедница, но и да се обезбеди навремена помош на оние на кои тоа им е потребна.

„Ги повикуваме сите да бидат хумани и cолидарни во овие тешки моменти.

Важно е да се ангажираме заедно со цел да ги обезбедиме потребните реcурси и поддршка за менталното здравје во заедницата и да работиме на спречување на слични трагедии во иднина. изјави директорот на Домот за порталот sjenica.com за здравство во Сјеница др. Алтан Хамидовиќ.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде