Баба Нада ги ШОКИРА СИТЕ СО СВОЕТО СВЕДОЧЕЊЕ: Отишла кај гатачка поради својот МРТОВ сопруг, а потоа за малку ќе се онесвестела

Таа раскажа сосема морничава приказна.Верувањето во вампири во Србија постои од памтивек. Приказни за блиски средби со (немртвите) се раскажуваат уште од античко време до денес. Особено во руралните и руралните средини има многу такви приказни, додека во градот ги има значително помалку.

Секој од нас сигурно ја слушнал истата верзија на некоја страшна приказна одново и одново. И од различни луѓе, идентична приказна, но различно место. Тешко е да се поверува во такви работи, бидејќи се е премногу случајно и изгледа како приказна за деца.

Меѓутоа, баба Нада од населбата Расина во 2017 година открила една сосема страшна приказна, а ние ја пренесуваме со вас во целост.

Како што открила, по смртта на нејзиниот сопруг почнале да се случуваат чудни работи.

-Мојот сопруг почина, а слушнав дека има гатачка во влашкиот крај која се поврзува со мртвите. Сакав да видам како е таму. Кога стигнавме, жената рече дека јас и син ми ќе седнеме и ќе чекаме да постави прашање за да одговориме. Но, по неколку минути молчење, жената зборуваше со гласот на мојот покоен сопруг и ми рече „Зошто не носеше нови панталони кога си заминав, но сега син ми ги носи истите панталони“ – рекла бабата, а потоа опиша како се чувствува:

– За малку ќе се онесвестев бидејќи мојот син тогаш навистина ги носеше панталоните на татко му – рекла оваа жена.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде