Крвта да ти се заледи: Предвидувањата на Баба Ванѓа за 2024 година

Се верува дека Ванѓа, позната како „Балкански Нострадамус“, имала необична способност да ја предвидува иднината. Жената почина пред 26 години на 84-годишна возраст, но многу од нејзините предвидувања наводно се оствариле по нејзината смрт.

Од обид за убиство на Путин до откритија во медицината – што не чека во 2024 година.

Слепата видовите жена наводно предвидела дека во следната година врз претседателот на Русија, Владимир Путин, ќе биде направен обид за атентат и тоа од некој од неговата земја.

Можно е зголемување на бројот на терористички напади во Европа

Ванѓа дала предвидување за употребата на оружје. Таа тврдела дека следната година „голема земја“ ќе спроведе тестови на биолошко оружје или ќе изврши терористички напад. Гатачката предвидува и дека терористи ќе предизвикаат хаос во Европа.

Јасновитката предвидела дека ќе има промена во орбитата, која обично се случува во подолг временски период. Но, ако тоа се случи побрзо, тогаш можеме да бидеме сведоци на страшни природни катастрофи, па дури и зголемување на нивото на радијација.

Ванѓа наводно сметала дека во 2024 година ќе се случи огромна економска криза која ќе се одрази на светската економија.

Ова може да се должи на фактори како што се зголемувањето на нивото на долгот, континуираните геополитички тензии и промената на економската моќ од Запад кон Исток.

Баба Ванѓа тврдела дека ќе има зголемување на бројот на сајбер напади во 2024 година. Со голема веројатност, напредните хакери директно ќе ја нападнат виталната инфраструктура како што се електричните мрежи и капацитетите за третман на вода, што ќе доведе до закани за националната безбедност.

Јасновидката наводно имала предвидување дека ќе има голем напредок во областа на квантното пресметување. Ова може да се случи во 2024 година поради фактот што квантното пресметување се развива брзо и може да ги решава задачите побрзо од традиционалните компјутери.

Ако предвидувањето се покаже како точно, тогаш во 2024 година моќта на вештачката интелигенција може драстично да се зголеми во општеството.

Ванѓа наводно верувала дека може да се случи едно од најдобрите достигнувања во областа на медицината и тоа токму во 2024 година. Пророчицата тврдела дека во 2024 година ќе има нови методи за лекување на неизлечиви болести, вклучувајќи Алцхајмерова болест и рак.

Сепак, треба да се земе предвид дека предвидувањата на баба Ванѓа за иднината го водат секое лице во конфузија додека го толкува предвидувањето, бидејќи е доста тешко правилно да се протолкува пророштвото.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде