Славчо Попоски утрово со најнова прогноза: Еве каква зима не очекува

Според најновите направени анализи со помош на најпрецизниот нумерички модел (ECMWF – Европски центар за среднорочна прогноза), оваа зима врнежите од дожд и од снег воопшто нема да ни фалат.

Месеците декември, јануари и февруари ќе бидат исполнети со врнежи и тие ќе бидат натпросечно високи, што значи дека и дождот, а и снегот нема да ни недостигаат.

Не само кај нас, туку во целиот регион очекуваме чести врнежи од дожд и снег  и вистинска снежна бајка.

Температурите ќе бидат малку над просекот, што значи не очекува поблага зима, но со многу повеќе снег за разлика од изминатите години. 

Секако дека поларниот вртлог повремено и кај нас ќе придонесува екстремно ниски температури на воздухот.

Оваа зима повторно целиот регион, но и нашата Македонија ќе стравува од нови временски непогоди, кој стануваат се посилни и посилни. 

И оваа зима ќе стравуваме од појава на поплави и свлечишта поради очекуваните чести и обилни врнежи од дожд и снег.

Извор: Славчо Попоски/ Метео аларм

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде