„Не верував дека некој може да го издаде своето дете, но кога го видов таткото…“

Професорката од Факултетот за безбедност Светлана Николоска во „Клик Плус“ се произнесе и за еден друг аспект за случајот со убиството на Вања и на Панче.

Николоска кажа дека не верувала дека татко може да го издаде своето дете, меѓутоа се посомневала кога ги видела кренатите палци на таткото.

„Човек кога е во долг и кога има притисок, не знае како да реагира, но верувам дека никој не може да го издаде своето дете за некој да го убие.

Можеби си помислил дека нема да се случи ништо, туку дека само малку ќе ја подуплашат мајката и ќе ги даде парите. Таткото имал претходни релации со главниот осомничен, и во неговата глава е да го заштити своето дете, а не да го даде.

Но, она што го видов, таткото лајкува кон новинарите, и тоа ме враќа да се посомневам на неговата психичка состојба.

Дали е можно таткото да го жртвува своето дете, дали може да дозволи неговото дете да биде киднапирано се со цел да ги елиминира долговите“, рече Николоска.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде