Убава вест за пензионерите

Владата неодамна препорача на деловните банки преку филијалите и експозитурите на банките да обезбедат готовинска исплата на августовската пензија за клиентите кои не користат картички, во четири групи според следниот распоред составен според висината на пензијата:

За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 30.08.2022 година (вторник);

За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 31.08.2022 година (среда);

За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 01.09.2022 година (четврток ),

и За пензии со висина над 18.001 денари, исплата да се изврши на 02.09.2022 година (петок).

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде