Македонскиот пејач во Задруга пред емотивен распад. Цело време плачел и молел за помош

Урош Чертиќ седел во собата за пушење кога Адам Лабунски дошол кај нив и го обвинил Чертиќ дека му ги украл патиките:

Те молам само кажи ми каде ми се патиките, каде ми е ќесата за патики? – праша Адам.

Немам поим, ти реков да не зборуваш со мене – рече Чертиќ.

После тоа, Адам истрчал од собата за пушење и повторно плачел и си ги барал патиките низ целиот имот и ги молел сите да му помогнат, па во еден момент повторно дошол кај Чертиќ.

Откако го молел Урош да му ги врати патиките, Адам Лабунски ги нашол патиките во кеса за ѓубре. Почнал да претура и ги извадил патиките кои Урош ги фрлил во ѓубре.

Адам цело време плачел и молел некого да му помогне, а на крајот ги спакувал сите работи и ја напуштил Белата куќа. Прво седнал покрај оградата на големиот имот, а на крајот плачејќи отишол кај Кристијан Голубовиќ во пабот каде што побарал помош од него.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде