Лековита вода, која гоpи! Локалните жители се kолнат дека тоа е спас за бубрезите, желудникот…Ова е светско чyдо

Постојат бројни светски чуда на овој свет кои е тешко да се објасни, а едно од нив е појавата на самиот север од Бачка во атарот на селото Бодјани, чии рамнини се натопени со чудесна вода што гори.

Џока Наумов израснал на фарма со поглед на Вуковар на дланката на раката. Слушнале за неговите лековити својства низ цела Србија, дека ги лекува бубрезите, желудникот и другите органи, но им служи и како гориво ќе остане без јаглен.

Сè што е потребно е добра петарда и еве еден добар оган.

“Кога ископаа артериски бунар за наводнување на земјоделски парцели, наидоа на вода и изградија бунар во 1964 година, од тој момент до денес, водата постојано тече неповратно.

Штом го ископаа бунарот, експертите веднаш открија дека водата може да изгори. Верувам дека многу луѓе “Тие никогаш не го виделе тоа во животот.

Локалното население ја пиеше оваа вода како лек со децении, а кој ќе се обиде, воскреснува од мртвите”, рече Џока Наумов.

Компанијата за управување со вода Дунав-Тиса-Дунав, додека беше во државна сопственост, редовно вршеше контрола и исправност на водата во бунарите во сите домаќинства.

“Има сулфур во самата вода, што веднаш се одделува надвор и е запалив. На пример, ако запалите кибрит во близина на вода, има пламен.

Тогаш изгледа како фонтана да гори, но се претпоставува дека сулфурот специфично е дека летото кога е голема топлината водата е толку студена што едвај се миеш,

а во зима е толку топло што можеш да ги загрееш нозете како во бања затоа што е од одлични длабочини каде што има разни видови кварцен песок. “рече Џока.

И додека Американците го топат мразот од Арктикот и го продаваат како вода за пиење, со малку инвестиции, областа околу Вуковар може да стане бања.

„Штетата е огромна, бидејќи водата ќе биде неповратна и многумина доаѓаат на ова место од цела Бачка да земат вода како лек.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде