Чичко Миленко произведе џиновски домат! Објасни како се случило тоа

Миленко вели дека вакво нешто не се случило во сите овие години колку што неговото семејство се занимава со земјоделство.

Миленко Рокиќ од селото Црна Бара кај Богатиќ оваа сезона бил изненаден од неверојатна глетка во градината.

Имено, покрај зеленчукот на кој бил навикнат, никнал и необичен домат тежок цел килограм.

Миленко за Телеграф Бизнис вели дека вакво нешто не се случило во сите овие години колку што неговото семејство се занимава со земјоделство.

– Ова е градината на моите родители, ја обработуваат татко ми Драгосав и неговата сопруга Јелисавка. Одгледуваат зеленчук за лична употреба, а не за продажба.

Домати од оваа големина може да се постигнат само со помош на мајката природа и ништо друго – вели нашиот соговорник.

Како што ни вели, друго објаснување за такво „суштество“ не постои.

Доматот од сликата што ни го испрати нашиот соговорник изгледа како комбинација од неколку помали во едно стебло, па дури и јасно се гледа ливчето на секој поединечен тип.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде