Погледнете каков фраер бил Тошо Малеро во младоста – На оваа ФОТОГРАФИЈА нема да можете да го препознаете!

Публиката го засака како Тошо Малерот, а до ден денес се паметат неговите скечеви и хумор.

К-15 е хумористичното шоу со кое пораснаа многу генерации. Започна да се емитува во 1990 година, а траеше 20 години.

К-15 е основано и оригинално го сочинуваат Васко Тодоров, Љупчо „Бубо“ Каров и Бранко Огњановски, но често се појавуваат и други глумци. Тројцата основачи се исто така и дел од сценаристите и режисерите.

Тошо Малерот (Васко Тодоров) е еден од трите најкаракеристични и најпопуларни ликови особено популарен на почетоците на К-15.

На Тошо најчесто му се случиваат незгоди и неправди, па оттаму и неговиот прекар Малерот. Тошо често користи Скопски сленг и е познат по фразата „батка“ која ја користи кога се обраќа некому но и по навика.

Во продолжение погледнете и неколку фотографии од почетоците на Тошо Малеро и Миле Паника.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде