За дочекот на новата 2024 година, но и на првиот ден од 2024 година Балканот и Македонија ја очекува вистинска зима и снег?

Според најновите ажурирања на нумеричките модели, во јануари и во февруари во поголем дел од Балканскиот Полуостров,

како и во Македонија ќе има врнежи од снег кој ќе бидат натпросечно високи и невообичаени за нашиот дел од континентот.

Дури локално се очекуваат  и екстремни количествна на снег, а тоа може  да се погледне и на следната метеоролошка карта: 

Значително помалку снег ќе има само во Хрватска  и во Словенија, а најпогодени би требало да бидат Босна и Херцеговина, Црна Гора, поголем дел од соседна Србија, Бугарија  и нашата Македонија.

Подоцна на Фејсбук Попоски со уште една објава:

ПРЕСВРТ НА НУМЕРИЧКИТЕ МОДЕЛИ ВЕЧЕРВА: Дали за дочекот на новата 2024 година, но и на првиот ден од 2024 година Балканот и Македонија ја очекува вистинска зима и снег? Ја следиме состојбата!

Извор: Метео аларм/ Славчо Попоски

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде