Оглас: Се бараат дрвосечачи во Берово, Делчево, Паланка…еден од условите е да бидат Албанци

Конкурс за нови 355 вработувања има распишано државното претрпијатие Национални шуми или Македонски шуми.

И ова претпријатие е дел од бројните државни кои периодов пред формирањето на техничката влада масновно вработува.

Специфично за конкурсот е што најголем дел од нововработените треба да бидат Албанци.

Она што исто е спесифика на конкурост е фактот што дрвосечачи Албанци се бараат за места како Берово, Кавадарци, Крива Паланка во

кои според последниот попис има еден или воопшто ниту еден Албанец.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде