Поскапеа цените во кафулињата и кафаните

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените на угостителските услуги во февруари
2024 година, во споредба со јануари 2024 година, е зголемен за 0.1 %.

Споредено по групи на услуги, зголемување е забележано во групата Храна за 0.1 %.

Индексот на цените на угостителските услуги во февруари 2024 година, во однос на истиот месец од претходната
година, е зголемен за 6.3 %.

Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари – февруари 2024 година,

во однос на
истиот период од минатата година, е зголемен за 6.3 %, a во однос на декември 2023 година е зголемен за 0.6 %.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде