Доаѓа зголемување на пензиите – Еве кој колку повеќе ќе добие, важна вест за пензионерите!

Пензиите како што е познато ќе се зголемат за нешто повеќе од 5 отсто, па така оние кои земаат најниски пензии (до 20.000 денари/месечно) ќе добијат покачување од 600 до 800 денари.

Сите оние кои земаат пензија од 20 до 32 илјади денари ќе дбоијат пензии поголеми за околу 1.250 денари.

За пензионерите кои земале од 30 до 50 илјади денари, следува плус од 2.000 денари.

Оние кои се многу малку и чија месечна пензија е над 54 илјади денари, ќе можат да очекуваат помалку од 3.000 денари.

Следното зголемување на пензиите ќе биде во септември 2024.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде