Не само да се зборува, почнува да се сомнева: Локален жител откри детали за семејството на малата Данка

Семејството на девојчето Данка Илиќ (2) се разликува од другите во Бањско Поље по тоа што се староседелци, кои долги години го поседуваат овој имот.

Ние сме мало, но на некој градско место и не се познаваме баш како луѓе што живеат во некое село – вели за Телеграф еден од жителите на Бањско Поље.

Тој вели дека сепак го познавал сопственикот на имотот.

Случајно го познавам дедото на девојката, човекот е чесен, семејството е на место, барем што се однесува до постарите, за помладите не знам – вели тој.

Местото е мало, а практично е создадено како посебна урбана населба на Бор.

Новата населба почна да се гради во 1984 година. Овде луѓето купуваа станови во зградите, бидејќи тоа беше можност да се живее малку надвор од градот. Повеќето од нас работеа во Бор и имаме градска линија. Тие што не сакаа стан купија плац, земаа кредит од РТБ и градеа куќи – вели тој.

Само на крајот од оваа населба, како една од последните куќи, била куќата во која исчезнала малата Данка. Станува збор за имот кој не е откупен и затоа се разликува од останатата населба, изолиран е, на самиот крај и на поголема парцела.

Беше незамисливо овде да се случи нешто такво. Луѓето коментираат, но да ви кажам, не е веќе само муабет, почна да се сомнева – вели еден сосед.

Целата населба е полна со полиција која преку ден го набљудувала местото и мештаните. Дури и се грижеа за децата во паркот. Иако нема паника, сликата на населбата денеска е сосема поинаква.

Да потсетиме, потрагата по Данко Илиќ (2) влезе во четврти ден. Во потрагата од утрово се вклучени уште 18 пожарникари и кучето Зиги.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде