УБАВА ВЕСТ: Министерството за труд социјална политика ги информира граѓаните дека во тек е исплата на образовниот додаток за третиот мерен период за учебната година 2023/2024 година

Министерството за труд социјална политика ги информира граѓаните дека во тек е исплата на образовниот додаток за третиот мерен период за учебната 2023/2024 година.

Исплатата на додатокот за образование се врши во четири мерни периоди, и тоа:

• за првиот мерен период во текот на месец декември во тековната календарска година,
• за вториот мерен период во текот на месец февруари во наредната календарска година,

• за третиот мерен период во текот на месец мај во тековната календарска година и
• за четвртиот мерен период исплатата се врши во текот на месец јули во тековната календарска година.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде