ОГРОМНА ТАГА: Ненадејно почина познатиот македонски адвокат

Вчера на 4 јуни 2024 година, во 16 часот, ненадејно почина Адвокат Драги Пажик.

Роден е 02.10.1959 г. во Битола, каде го завршил основното и средното образование. Дипломирал на правниот факултет во Битола. По завршувањето на Правниот факултет, својата професионална кариера ја започнува во тогашниот Окружен суд Битола, во 1996 год., најпрво како приправник, а потоа и како Стручен соработник во истиот суд, по што правната кариера ја продолжува како стручен соработник во Апелационен суд Битола каде работел на граѓанска и кривична материја. Истовремено студира и Магистерски студии по кривично право во Крагуевац СФРЈ.

Правосудниот испит го полага во 1987 г.

На 06.05. 1993 г. се регистрира како член на Адвокатската комора на РМ и ја основа Адвокатската канцеларија Драги Пажик.

Изгради успешна и реномирана адвокатска кариера во Битола и во цела Македонија а застапуваше и во соседните земји од поранешна Југославија. Драги Пажик неодамна прослави 30 години непрекинато вршење на адвокатската дејност и истата ја обавуваше совесно, стручно и професионално.

Во неговата канцеларија низ текот на годините, биле вработени повеќе адвокати кои подоцна се осамостоиле и изградиле успшена кариера.

Опелото и погребот ќе се извршат на ден 6 јуни 2024 год., во 12 часот, во Храмот “Св. Димитрија“ и Буковските гробишта во Битола. Посмртните останки на покојниот ќе бидат изложени во капелата на храмот Св. Димитрија на ден 06.06.2024 год., од 10:00 часот до 12:00 часот.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде