ТАЖНА ВЕСТ: Почина познатиот македонски новинар

Почина Иван Андреевски, познат новинар и уредник во Македонската телевизија, познат и како Иван Маче.

Роден е на 25 јуни 1947 година, во Доленци, Демирхисарско.

Завршил студии по политички науки во Белград и од 1971 година стапил на работа во Македонската радиотелевизија, како нејзин стипендист. Работел на репортажи, документарни филмови, фељтони.

Бил директор и одговорен уредник на Телевизија Скопје (1986-1990); ангажиран од Ројтерс, Слободна Европа, Јутел и како претседател на Здружението на новинарите на Република Македонија.

Од 2006 година бил член на Советот за радиодифузија.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде