Силно невреме беснее во регионот – ќе ја зафати и Македонија

Славчо Попоски објави дека силно невреме беснее во регионот и бранот се движи кон Македонија.

,,Добој, Босна и Херцеговина во овој момент ⛈🌩⛈ Силното невреме се шири во регионот и ќе ја зафаќа и Македонија во следните денови!, објави Попоски.

За невремето објави и Владо Спиридонов, Доктор по Метеорологија.

Актуелна состојба со молњи и грмежи во SEE Европа. Алатката процени Ниво-4 со многу висок ризик од невреме во источните делови од БиХ и северозападна Србија. Истотака беше предочено дека е можно иницирање и на суперќелиски бури.

За жал тоа се случи, силно невреме во овие области со крупен град (извор: Денис). Радарската слика превземена од РХМЗС, упатува на радарска рефлексивност над 60 dBZ што значи многу моќни Cb облаци.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде