Важна информација за пензионерите: Еве кога ќе бидат исплатени пензиите

Важна информација за пензионерите: Еве кога ќе бидат исплатени пензиите

Исплатата на пензиите за месец јуни ќе се изврши на првиот работен ден од месец јули, односно во понеделник (01.07.2024).

Редовна пензија ќе добијат над 330.000 пензионери, а овие лица наскоро ќе добијат сериозно покачување на пензиите.

Согласно одлуката од вчерашната владина седница во месец септември ќе следи линеарно покачување на сите пензии во висина од 2.500 денари.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде