„ОВА НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ“ Со секира покажа натчовечка сила: Двајца ја носат, а тој ја ракува како чепкалка за заби! (ВИДЕО)

Хулк од Босна и Херцеговина Хамдија Рамуљ покажа како ракува со секира тешка дури 63 килограми.

Секирата со рачка е поголема од Хулк, но дури и тој успеа да се избори со неа, пренесува Српскаинфо.

Никој не го може ова – рече Хамдија, кој го пресече трупецот и ја покажа својата сила. Најголемата рачно кована секира во Босна и Херцеговина ја изработил Иван Ивичевиќ, ковач од Крешев, пред дваесет години.

Цел месец ја правел секирата, сакајќи да ја примени за Гинисовиот рекорд.

Секирата е тешка 63 килограми и никој, освен Халк, не успеал со неа да исече дрво или трупец. Дури и двајца или тројца мораа да ја носат во автомобилот кога требаше да оди на изложби.

Иван умре, а секирата и занаетот ги наследи неговиот син Здравко, кој понекогаш нешто кова во семејниот ков.

Сопругата на Иван, Маре, вели дека нејзиниот сопруг направил голема секира за да може да сече дрва за огнот, се вели во извештајот.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде