Поминаа 13 години од гpабнувањето на малата Лилка, ќерка на познатиот македонски пpофесор: Во држава каде сѐ е на продажба, продадоа и дете

Атанас Илиев универзитетски професор на ФЕИТ, многу пати во јавноста ја раскажа својата приказна и децениска борба за оттуѓувањето на неговата ќерка Лилка.

Борбата за Лилка трае од денот кога нејзината мајка ја носи надвор од границите на Македонија и никогаш повеќе не ја враќа.

Постапката во случај на меѓународно грабнување на дете е преку Хашката конвенција која предвидува механизми кои детето веднаш го враќаат во земјата од која е изнесено.

Но, Лилка 13 години не е вратена дома. Тагата, копнежот, болката и неправдата си го земале својот данок.

„09.01.2011 -09.01.2024!13 години од грабнувањето на Лилка. 13 години борба за правда!!! 

Секој збор е излишен, здравјето ми го зедовте, слепи и глуви се правевте ….Пишував и говорев многу. Сега, во знак на протест ќе молчам за да сите чуете и разберете:  

Во државата каде сѐ е на продажба, каде владее мито и корупција, продадоа и дете, напиша Илиев на својот Фејсбук профил.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде