Направена пресметка: Еве за колку се зголемува најниската пензија, а за колку највисоката

Редовната исплата на пензиите ќе се реализира на 1.ви март во петок.

Од следниот месец согласно методологијата пензиите ќе скокнат за 5 проценти.

Најниската пензија се покачува за 626, а највисоката за 3.675 денари согласно новата методологија.

Најниска пензија со септемвриското зголемување изнесува 12.527 денари, а највисоката 73.502 денари.

Пластично објаснето тоа значи дека пензионерите со најниска пензија ќе добијат 626 денари покачување, а оние со највисока пензија зголемувањето е од 3.675 денари.

Пензионерите со пониски пензии покрај ова ќе добиваат помош и до 3.000 денари.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде