Важна вест за пензионерите: Исплатата на пензиите тргнува наскоро, еве колку точно ќе се зголеми секоја пензија

Во понеделник први април ќе тргне исплатата на пензиите за околу 330.000 пензионери, а некои од банките, можат и пред викендот да ги изненадат своите клинети со предвремена исплата на пензиите.

Согласно методологијата, од месец март ќе има и ново зголемување на пензиите, а овој пат тоа ќе изнесува 5,3 проценти.

Тоа значи дека пензионер со пензија од 15.000 денари, од понеделник ќе добива пензија во износ од 15.795 денари,

оние со пензии од 25.000 денари со покачувањето ќе добиваат 26.325 денари, додека оние со пензии од околу 35.000 денари ќе имаат дополнителни 1.800 денари.

Со последното покачување, од воведување на новата методлогија за раст на пензиите, тие се зголемени за околу 30 проценти.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде